Woonboot te Koop.nl

Taxatie

Wat is de definitie van een taxatie?

Volgens de brancheverenigingen is een taxatie van een (on)roerende zaak: het geven van een actueel waardeoordeel op grond van aard, stand, ligging, de staat waarin de (on)roerende zaak zich bevindt en het verstrekken van een eenvoudig rapport hierover. Een taxatie dient door een taxateur in persoon te worden verricht.

Via ons platform kunt u een taxatie aanvragen tegen een scherp tarief omdat wij afspraken hebben met diverse taxateurs. Na uw aanvraag schakelen wij de taxateur in die het meest bij u in de buurt zit en deze zal u bellen voor een taxatieafspraak. Let op: Woonboot te Koop fungeert dus niet als taxateur, maar als tussenpersoon.

Waar kun je een taxatie voor gebruiken?

  • Voor de financiering van uw nieuw aangekochte woonboot
  • Voor de herfinanciering
  • Voor financiering van een verbouwing
  • U wilt uw woonboot verkopen en bent benieuwd wat de waarde is
  • U wilt een woonboot aankopen en het lijkt u verstandig dat op voorhand te laten taxeren voordat u de onderhandelingen in gaat
  • Het verkrijgen van inzicht in de waarde ten behoeve van een boedelscheiding
  • U heeft van uw gemeente de nieuwe WOZ-beschikking ontvangen en u gebruikt de taxatie om te controleren of die nieuwe WOZ-waarde wel klopt

Hoe lang duurt het voordat ik het taxatierapport in huis heb?

In de regel heeft u het taxatierapport binnen vijf werkdagen in huis in de meeste gevallen zelfs binnen enkele dagen.

Ik wil met spoed een taxatie kan dat?

Ja, dat is geen probleem. U heeft het taxatierapport binnen twee werkdagen. Let op: u betaalt voor deze garantie wel een hoger tarief!

Hoeveel exemplaren ontvang ik van het taxatierapport?

U ontvangt in de regel altijd twee exemplaren. Tegenwoordig werken veel banken met digitale rapporten.

Het taxeren van een woonboot vereist expertise!

Bij een taxatie van een woonboot met ligplaats bepaalt de ligplaats meestal voor meer dan 75% de waarde. Elke ligplaats in combinatie met een woonboot heeft z’n eigen, unieke kenmerken. Het ontbreken van vergelijkingsmateriaal doet daarom een groot beroep op de taxateur op zijn kennis en ervaring van de woonbotenmarkt.

Mochten u nog vragen hebben, neem contact met ons op.

Is een taxatie hetzelfde als een bouwkundige keuring?

Nee, dat is niet zo. Bij een bouwkundige keuring wordt de onderhoudstoestand van een woonboot zorgvuldig beoordeeld door een bouwkundige. Bij een taxatie wordt alleen de actuele waarde van een woonboot bepaald door een taxateur. De taxateur heeft daarbij een signaalfunctie als er sprake is van overduidelijke bouwkundige gebreken. In dat geval zal hij adviseren de woonboot bouwkundig te laten keuren.

Vraag nu aan!
UW WOONBOOT LATEN TAXEREN?Dat kan via ons voor slechts 495 euro!
Scroll naar boven